Російський бізнес невдоволений зростаючою корупцією

П'ятниця, 28 вересня 2007, 13:27

Російських бізнесменів почала більше хвилювати проблема корупції. Якщо в 2000 році хабарництво "серйозною" і "дуже серйозною" перешкодою для розвитку бізнесу назвали 25,1% бізнесменів, то в 2007 році - 32,8%.

Про це свідчать дані опитування, проведеного економістами Андрієм Яковлевим з Вищої школи економіки і Тімоті Фраєм з Колумбійського університету, повідомляють Ведомости.

57,7% респондентів стурбовані високими ставками податків. Сім років тому таких було 81,7%. Крім того, бізнес не задоволений постійними змінами в законодавстві і неприступністю кредитів. Поступово зменшується стурбованість бізнесу державним втручанням і, зокрема, регулюванням цін.

Реклама:

Крім того, зменшилося кількість підприємців, що вважають допустимим лобіювання - з 69 до 59%. 77% бізнесменів на додаток до сплати податків фінансують соціальні об'єкти. Яковлев і Фрай провели опитування представників 500 російських підприємств.

Нагадаємо, що за підрахунками міжнародної організації по боротьбі з корупцією Transparency International, рівень корупції в Україні становить 2,7 пункти, по 10-бальній шкалі, де 0 - максимум, а 10 - відсутність корупції взагалі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!