НУ-НС створить свій бюджет і нову "священну корову"

Понеділок, 24 вересня 2007, 13:02

Лідери блоку "Наша Україна – Народна самооборона" переконані, що проект державного бюджету на 2008 рік, запропонований урядом Віктора Януковича, не буде прийнятий.

Про це заявив на прес-конференції голова Політради В’ячеслав Кириленко.

"Ми знаємо, що цей лже-бюджет (міністра фінансів Миколи Азарова) не буде прийнятий і по ньому Україна в наступному році жити не буде", - заявив він.

Натомість, за словами Кириленка, після перемоги на виборах, формування більшості та уряду демократичні сили мають наміри розробити новий проект бюджету на 2008 рік, де будуть враховані кошти, передбачені для реалізації їхніх соціальних ініціатив.

Реклама:

Так само, за словами провідника НУ-НС, з цього проекту будуть вилучені видатки, призначені для забезпечення депутатських пільг.

Кириленко повідомив, що усі пільги, скасовані на засідання народних депутатів Верховної Ради 5 скликання 4 вересня "передбачені і забезпечені бюджетом від уряду Януковича-Азарова"

"Це ще раз підтверджує їхнє пряме бажання залишити всі пільги міністрам, депутатам і чиновникам на 2008 рік і назавжди", - упевнений він.

У свою чергу, один із лідерів НУ-НС Микола Катеринчук висловив переконання у тому, що бюджет-2008 має прийматися одночасно з новим податком кодексом, орієнтованим на розвиток малого та середнього бізнесу.

"Ми маємо створити нову священну корову, ім’я якій – підприємець", - заявив він.

Зокрема, за словами Катеринчука, новим кодексом буде запропоновано знизити основні податки – податок на прибуток та ПДВ – на 5 %, "тобто по одному відсотку на рік", а також відмовитися від "кримінальної" схеми повернення ПДВ.

"Ми поведемо податкову амністію, перерозподілимо податкове навантаження і дамо стимул для кожного роботодавця платити білу зарплату. Від цього виграють, перш за все, пенсіонери і робітники", - зазначив він.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!