Бойко велів обленерго підготувати пропозиції щодо капітальних вкладень

Четвер, 20 вересня 2007, 17:38

Міністр палива та енергетики Юрій Бойко доручив енергопостачальним компаніям (обленерго) центральних областей України підготувати пропозиції щодо збільшення капітальних вкладень у розвиток енергомереж регіону.

Про це повідомила прес-служба Мінпаливенерго.

Відповідно до повідомлення, це доручення було дано в ході наради з питань енергозабезпечення й газифікації населених пунктів Дніпропетровської, Кіровоградської, Черкаської, Полтавської, Харківської й Чернігівської областей, яка проходила у Кременчуці (Полтавська область).

Зі слів міністра, на сьогодні залишаються два основних проблемних питання енергозабезпечення центрального регіону: необхідність термінового технічного аудиту й модернізації низьковольтних мереж (0,4 кВт) і "розшивки" вузьких місць центральної частини міст.

Реклама:

Для вирішення цих завдань міністр Бойко доручив обленерго підготувати пропозиції, реалізація яких дасть змогу збільшити капітальні вкладення в енергомережі з нинішніх 50 до 100-120 млн. гривень на область щорічно.

Він, зокрема, зазначив, що в багатьох обласних центрах і великих містах до енергопостачання вже практично неможливе підключення нових споживачів.

При цьому основне навантаження з доставки електроенергії перенесено з високовольтних мереж на низьковольтні, через які забезпечуються офісні центри, кафе, ресторани, малий бізнес.

"Проблема збільшується зношеністю низьковольтних мереж, як у містах, так і на периферії", - зазначив міністр.

Крім того, міністр попросив керівників енергокомпаній передати Мінпаливенерго факти недотримання місцевою владою охоронних заходів щодо ліній електропередач і випадки відмови у відводі земель під будівництво нових ліній.

"Міністерство узагальнить ці факти й звернеться в Генпрокуратуру з метою їх перевірки. Ми не можемо допустити, щоб розвиток енергетики й економіки в цілому гальмувалося недостатністю капітальних вкладень або приватним методом чиновниками на місцях", - сказав Бойко

Він також доручив керівникам газопостачальних компаній (облгазам) підготувати пропозиції щодо доведення рівня газифікації в областях центрального регіону до середньоєвропейського рівня 80%.

Як повідомлялося, раніше Бойко доручив обленерго західних областей в 2008 році подвоїти капіталовкладення у відновлення й розвиток електромереж регіону, щоб у перспективі забезпечити зростаючий попит на електроенергію.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!