Жителі Одеси вийшли на захист "7-ого кілометру"

Четвер, 20 вересня 2007, 18:01

Близько 500 чоловік вимагають біля будинку мерії Одеси (Думська площа,1) не допустити ліквідації товариств із обмеженою відповідальністю "Промринок 7-й кілометр" і "Малинівський ринок промислових товарів".

В акції протесту беруть участь співробітники ринків і підприємці, які там працюють.

Акція почалася приблизно о 7:30, о 11:00 в будинку мерії розпочалося засідання виконавчого комітету Одеської міської ради.

Пікетники тримають плакати "Досить нас грабувати", "Пане Президенте, зупиніть рейдерську атаку на промринок "Сьомий кілометр", "Зупиніть сваволю чиновників!", "Малинівський ринок - підприємцям!".

Реклама:

Крім того, пікетники тримають портрет депутата Верховної Ради від Партії регіонів Леоніда Климова (він контролює фінансово-промислову групу "Примор'я" і є головою Одеської обласної організації Партії регіонів, членом виконкому міськради) з написом "Розшукується за вбивство малого бізнесу в Одесі".

Як пояснив журналістам голова кооперативу "Малинівський ринок" Андрій Фірсов, підприємців ринку обурило рішення Одеського міськвиконкому про реконструкцію ринку.

"Ми вимагаємо, щоб нам дозволили провести роботи за власні кошти. А не залучали ТОВ "Малинівський ринок", за яким стоїть "Примор'я", яка орендувала ринок в 2002-2005 роках. Але після закінчення строку оренди продовжувала незаконно стягувати плату з підприємців", - сказав Фірсов.

Як повідомлялося, 17 вересня понад 200 співробітників товариства з обмеженою відповідальністю "Промринок 7-й кілометр" вимагали біля будинку Господарського суду Одеської області (розташований в Одесі) не ліквідувати ринок.

Одеса дозволила товариству з обмеженою відповідальністю "Малинівський ринок" реконструкцію ринку промислових товарів зі спорудженням спортивно-оздоровчого комплексу й житлових будинків до 2010 року.

На Малинівському ринку промислових товарів понад 3 тис. робочих місць.

У серпні Одеська міська рада звернулася в Господарський суд Одеської області із проханням стягнути в бюджет Одеси більш ніж 498 млн. гривень із товариства з обмеженою відповідальністю "Промринок 7-й кілометр" за порушення договірних зобов'язань.

Повідомлялося, що міськрада вимагає накласти арешт на майно й господарську діяльність промринку й виплатити в міський бюджет 25% від доходу ринку за останні 7 років.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Промринок 7-й кілометр" - найбільший промисловий ринок України.

Площа торговельної території - понад 68 га під асфальтом.

На ринку - більш ніж 10 тис. торговельних місць, на яких працюють понад 60 тис. чоловік.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!