Хорошковський виводить активи з "Інтера"?

Четвер, 20 вересня 2007, 18:49

На 9 листопада призначено позачергові Збори акціонерів Акціонерного товариства закритого типу "Українська незалежна Тв-корпорація", що віщає під торговельною маркою "Інтер".

Для тих хто останнім часом стежив за скандалом, що пов’язаний із продажем телеканалу, порядок денний цих зборів стане ще одним підтвердженням швидкої зміни власника, передає From-UA.

Пунктом першим порядок денний пропонує змінити "органи управління" (правління) телеканалу.

Реклама:

Пунктом третім пропонується "прийняти зміни до Статуту" (при зміні засновників каналу імена нових власників вписуються в нову редакцію Статуту, після чого він підлягає перезатвердженню загальними зборами).

Пунктом п'ятим піднімається питання про виведення якихось активів ("відчуження майна"), що належать сьогодні "Інтеру", "чия вартість складає 51% і більше від балансової вартості майна всього Товариства".

Крім цього акціонерам "Унтера" запропоновано перевести свої акції в бездокументарну (електронну) форму і перемінити реєстратора. Останній крок цілком логічний.

Електронний реєстратор зможе зберігати всю структуру власності українського телеканалу в одному маленькому ноутбуці, куди вже точно не пролізе жоден журналіст, пише From-UA.

АТЗТ "Українська незалежна ТВ-корпорація" має трьох основних власників. 29% акцій належить Російському ГРТ, 10% контролює Світлана Плужнікова через компанію "Пегас-телебачення", а контрольний пакет у 61%, що формально належить кіпрській Inter Media Ltd, вважається контролює Валерій Хорошковський, який з 2005 р. очолює Наглядову раду телеканалу.

Два тижні тому в інтернеті було опубліковано документи, які доводять, що Хорошковський є лише номінальним власником телеканала. Серед реальних власників, які стоять за спиною молодого олігарха, називались імена Олександра Абрамова і Дмитра Фірташа. Хорошковський спростував всі обвинувачення.

From-UA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!