Авакова шокувала ціна сумки медсестри-фельдшера

Середа, 12 вересня 2007, 12:38

Вартість медичного інструменту в державних поставках для сільських амбулаторій Харківської області завищена в 3-6 разів.

Про це заявив у ефірі обласного радіо голова облдержадміністрації Арсен Аваков, говорячи про ціни на устаткування та інструмент, який поставляється в область державою.

Губернатор повідомив, що напередодні сільські амбулаторії одержали за держпоставками сумки медсестри-фельдшера. За його словами, ціни на інструмент, яким укомплектовані сумки, нічого, крім шоку не викликають.

"Ось емальований лоток. У харківський магазинах він коштує 12 грн., нам його поставили по 30 грн. Пінцет анатомічний - коштує 10 грн., нам його поставили по 29 грн. В три рази. Пінцет хірургічний - у магазині - 12 грн., і це все роздріб, а нам його поставили по 33 грн.", - сказав Аваков.

Реклама:

Особливо обурила губернатора вартість "шприца Лайнера", який в магазині коштує 30 грн., а за прейскурантом Мінохоронздоров`я - 195 гривень. Голова облдержадміністрації також підкреслив, що прокуратура повинна негайно звернути увагу на ці факти.

"Якщо прокуратура у відповідь на це не відкриє справу і не знайде винних, які наживаються за рахунок держави, ця прокуратура буде такою ж продажною", - заявив Аваков.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!