"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тарута просить Януковича "посилити виконавчу дисципліну"

Понеділок, 10 вересня 2007, 14:32 -

Голова ради директорів корпорації "Індустріальний союз Донбасу" Сергій Тарута закликає прем'єр-міністра Віктора Януковича посилити виконавчу дисципліну й спростити процедуру узгодження бізнес-проектів із чиновниками.

Про це Тарута сказав, виступаючи на нараді з питань залучення інвестицій в українську економіку.

"Ми все знаємо, що робити для збільшення інвестицій. Зараз головне розібратися, чому це не робиться", - сказав Тарута.

Він порекомендував Януковичу для жорсткості виконавчої дисципліни перед чиновниками, які курирують окремий напрямок, ставити конкретні завдання й строки їх виконання.

Реклама:

Говорячи про необхідність спростити процедуру узгодження із чиновниками бізнес-проектів, Тарута зазначив, що для будівництва готелю Hyatt у Києві біля Софійської площі йому треба було зібрати 620 підписів.

"Потрібно зменшити кількість погоджень і підписів", - сказав Тарута.

Він підкреслив, що всі адміністративні процедури необхідно гармонізувати зі стандартами країн Великої вісімки, для того, щоб Україні вдалося залучити необхідні інвестиції для організації й проведення фіналу Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

Тарута також вказав на необхідність спрощення податкових і митних процедур для залучення інвестицій.

Як повідомлялося, у ході недавньої поїздки в Алчевськ (Луганська область) Янукович похвалив Таруту за участь його компанії у вирішенні соціальних проблем Луганського регіону.

ІСД спеціалізується на виробництві й реалізації металопродукції, контролюючи Алчевський і Дніпровський металургійні комбінати, Краматорський металургійний комбінат ім. Куйбишева, Дніпропетровський трубний завод, Алчевський коксохімічний завод, Пантелеймонівський вогнетривкий завод, а також металургійний комбінат Dunaferr і металургійний завод DAM Steel в Угорщині, Huta Czestochowa у Польщі й інші активи.

По 49,99% у статутному фонді корпорації ІСД володіють компанії "Азовінтекс" (Маріуполь) і "Візаві" (Донецьк), 0,02% належить компанії "Онікс-Дон" (Донецьк).

"Азовінтекс" контролює Сергій Тарута, "Візаві" - Віталій Гайдук.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: