"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фосфорна аварія коштувала екології 1,5 млн. гривень

П'ятниця, 3 серпня 2007, 14:45

Міністерство охорони навколишнього середовища оцінює екологічні збитки від аварії поїзда з фосфором у Львівській області на більш ніж 1,5 млн. гривень, повідомляють "Українські новини".

Як зазначів заступник міністра охорони навколишнього середовища Степан Лизун міністерство протягом 2 місяців буде проводити моніторинг стану навколишнього середовища на місці катастрофи.

"Зараз ми його проводимо 3 рази на тиждень, але, можливо, найближчим часом періодичність буде скорочена", - сказав Лизун, додавши, що вартість такого моніторингу становитиме близько 800 тис. гривень.

Зі слів заступника міністра, на сьогодні ситуація на місці аварії контрольована й результати проб води, ґрунту й повітря з 2 серпня знаходяться у припустимих межах.

Реклама:

Як повідомляло агентство, о 16:55 16 липня зійшли з колії 15 цистерн із жовтим фосфором товарного поїзда № 2005 (усього поїзд складався з 58 вагонів) у Буському районі Львівської області на перегоні "Красне-Ожидів".

Цистерни рухались зі станції "Аса" (Джамбул, Казахстан) до станції "Оклеса" (Польща).

Через витік фосфору з однієї цистерни відбулося самозапалювання 6 цистерн.

Під час гасіння пожежі утворилася хмара із продуктів згорання (зона ураження близько 90 кв. км).

У зону ураження потрапили 14 населених пунктів Буського району й окремі території Радехівського й Бродівського районів області.

"Українські новини".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!