Рінат буде "ефективно управляти" і реформувати економіку

Понеділок, 9 липня 2007, 11:47

Першим проектом створеного бізнесменом Рінатом Ахметовим Фонду "Ефективне управління" є програма економічних реформ на період з 2007 по 2011 рік.

Про це він повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Програма економічних реформ на період 2007-2011 років - перший проект фонду. Замовником цієї програми виступив уряд, а безпосереднім розроблювачем стала одна з провідних міжнародних компаній, яка з успіхом консультує багато держав і урядів. Ця компанія має якісну експертизу, великий досвід і неодноразово доводила ефективність своїх рекомендацій", - сказав Ахметов.

За його словами, надалі фонд збирається розробляти програми, яких потребують уряд країни, інші органи влади або інститути громадянського суспільства.

Реклама:

"Точніше сказати, фонд буде забезпечувати фінансування і залучення кращих фахівців. А визначенням напрямків і розробкою програм будуть займатися ці фахівці в діалозі з органами державної влади й інститутами громадянського суспільства", - зазначив Ахметов.

За його словами, уряд буде основним споживачем розроблених програм і буде активно брати участь у їхній розробці.

"Фонд "Ефективне управління" створений для фінансування програм, спрямованих на довгостроковий розвиток країни, підвищення конкурентноздатності економіки, поліпшення якості життя громадян України", - сказав Ахметов.

"Вважайте створення Фонду "Ефективне управління" моїм особистим внеском в економічний розвиток України, в організацію конструктивного системного діалогу між владою, бізнесом і громадянським суспільством", - заявив він.

За словами Ахметова, "Ефективне управління" не може підмінювати собою виконавчу владу або впливати на економічну політику в країні, він може тільки допомагати формувати її з урахуванням світової практики, як це роблять провідні мозкові центри за кордоном.

За його словами, "Ефективне управління" відрізняється від безлічі існуючих фондів і аналітичних центрів насамперед більш високою якістю економічної експертизи і масштабністю проектів.

"Крім того, це перший приклад в Україні, коли розробка економічних програм і моделей для уряду буде фінансуватися з вітчизняних джерел", - сказав Ахметов, додавши, що при цьому джерело фінансування не буде впливати на об'єктивність оцінок.

Він зазначив, що фонд не буде обмежуватися залученням тільки закордонних фахівців.

"Ми плануємо запрошувати й українських експертів у питаннях, де вони дійсно компетентні. Ми збираємося розвивати українське експертне співтовариство - за рахунок спільної роботи українських і закордонних фахівців. Це дозволить ухвалювати зважені рішення з використання різних економічних інструментів", - сказав Ахметов.

Він повідомив, що директором фонду найближчим часом буде Наталя Ізосімова, яка раніше керувала проведенням програми корпоративних перетворень у холдингу СКМ і в цій якості багато взаємодіяла з провідними міжнародними й українськими консультантами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!