Тігіпко продав два банки шведам і залишився у керма ще на 3 роки

Понеділок, 9 липня 2007, 17:12

Swedbank (Швеція) підписав у Києві в понеділок підсумкові документи про купівлю "ТАС-Комерцбанку" і "ТАС-Інвестбанку", повідомляється в спільному прес-релізі "ТАС-Комерцбанку" й Swedbank.

Первісний платіж становить 735 млн дол. і включає 50 млн дол. інвестицій у капітал "ТАС-Комерцбанку".

Додаткова сума, максимальний розмір якої становить 250 млн дол., буде виплачена колишнім власникам кредитної установи після закінчення трьох років. Сума буде залежати від фінансових результатів діяльності банку.

Як говориться в повідомленні, головою правління української "дочки" Swedbank протягом трьох років стане нинішній глава правління "ТАС-Комерцбанку" Сергій Тігіпко, главою наглядової ради - голова правління Swedbank Ян Ліден.

Реклама:

Як повідомлялося, договір про продаж Swedbank "ТАС-Комерцбанку", який володіє "ТАС-Інвестбанком", підписаний 7 лютого 2007 року.

Swedbank - найбільша банківська група в країнах Північної Європи й Балтії. Має 470 відділень у Швеції й 280 - у країнах Балтії.

"ТАС-Комерцбанк" працює на ринку України з жовтня 1991 року. За даними банку, на 1 січня 2007 року його основними акціонерами були ЗАТ "Страхова група "ТАС" (43,408% статутного капіталу), ЗАТ "Страхова компанія "ТАС-Капітал" (56,5898%).

"ТАС-Комерцбанк" за підсумками 2006 року зайняв 19-е місце серед 169 банків, що діяли в Україні, 114-е місце за обсягом активів у ренкінгу "Інтерфакс-1000": Банки СНД", підготовленому "Інтерфакс-ЦЕА", "ТАС-Інвестбанк" - 35-е й 184-е місця відповідно.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!