"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

СБУ звинувачує "Хліб України" у махінаціях

Четвер, 26 липня 2007, 10:46 -

Служба безпеки України звинувачує керівництво компанії "Хліб України" у розтраті держмайна на суму 1,2 млн грн.

Це виявило Головне управління з боротьби з корупцією та оргзлочинністю СБУ.

Зокрема, СБУ обвинувачує голову правління компанії "Хліб України" Віктора Бондаренка у зловживанні службовим становищем.

Матеріали перевірки вже направлені в прокуратуру Печерського району столиці. Однак, як повідомив слідчий Печерської прокуратури Микола Стоцький, зараз кримінальна справа щодо посадових осіб "Хліб України" ще не порушена, але факти, викладені в матеріалах СБУ, перевіряються.

Реклама:

У висновках СБУ говориться, що у 2004 році Бондаренко уклав договір з корпорацією "Колос" на переробку 2,3 тис. т зерна і передав зерно на зберігання. При цьому на балансі в "Колоса" не було устаткування, що дозволяє забезпечити переробку пшениці. Також Бондаренко передав цій корпорації право власності та право розпоряджатися 993,7 т зерна. Після цього "Колос" реалізував це майно, не розрахувавшись за нього з "Хлібом України". У результаті збитки становили 1,2 млн грн.

У компанії "Хліб України" здивовані, що саме зараз активно стали "спливати" матеріали 2004 року.

"Нещодавно КРУ перевіряло, тепер СБУ. Ми явно комусь дуже заважаємо", - говорить начальник юрдепартаменту Олександр Мартиненко. У компанії не виключають, що силові та контролюючі органи залучаються з метою вплинути на Віктора Бондаренка. Сам Бондаренко вчора був на лікарняному і не зміг прокоментувати ситуацію, що склалася.

Мартиненко також розповів, що у 2004 році "Хліб України" передав зерно на переробку корпорації "Колос".

"Корпорація не виконала своїх зобов’язань перед нами, не повернула ні зерно, ні гроші. У нас є рішення госпсуду Тернопільської області, яким визнається правомірним наш позов до "Колоса" на суму 1,4 млн грн. Однак гроші дотепер не повернуті, справа знаходиться у виконавчому провадженні. Нині компанії направлена постанова на примусове виконання рішення суду", - говорить юрист.

"Дєло"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: