Житло жертвам "Еліти-центр" побудує "Київміськбуд"

Вівторок, 24 липня 2007, 12:52

Київська міська держадміністрація вибрала холдингову компанію "Київміськбуд" інвестором будівництва житлового будинку по вулиці Солом'янській, 17, з виділенням у ньому квартир вкладникам, які постраждали від афери "Еліта-центр".

Про це заявив заступник голови Київміськадміністрації Віталій Журавський, повідомляють "Українські новини".

На його думку, провівши 14 конкурсів на залучення інвесторів до будівництва житла, у тому числі для вкладників "Еліта-центр", Київміськадміністрація зробила все можливе, щоб улагодити конфлікт інвесторів і забудовників.

Він зазначив, що міськадміністрації залишається тільки контролювати будівництво і якість споруджуваного житла.

Реклама:

Журавський допускає, що вкладники "Еліта-центр", які житло не одержать, залишаться незадоволеними й будуть ініціювати судові позови до адміністрації.

Раніше, у липні Головне управління економіки й інвестицій оголосило інвестиційний конкурс на будівництво житлового будинку по вулиці Солом'янській, 17 у Солом'янському районі, у тому числі для вкладників-жертв афери "Еліта-центр".

Площа земельної ділянки під будівництво становить 0,32 га, загальна площа об'єкта інвестування - 15,965 тис. кв. м, у тому числі 12,765 тис. кв. м житла.

Загальна орієнтовна вартість будівництва - 78,673 млн. гривень із ПДВ.

Раніше управління вибрало холдингову компанію "Київміськбуд" інвестором будівництва 13 житлових будинків з виділенням у них 25% житлової площі вкладникам "Еліта-центр".

За даними міськадміністрації, у результаті будівництва житла на всіх 14 ділянках "Київміськбуд" передасть вкладникам "Еліта-центр" близько 50 тис. кв. метрів.

Як відомо, почесним президентом холдингової компанії "Київміськбуд" є Володимир Поляченко, який на парламентських виборах 2006 року був обраний депутатом Верховної Ради від "Нашої України".

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!