"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Іноземні експерти розчаровані інвестиційним рівнем України

Четвер, 12 липня 2007, 12:35 -

Автори щорічного огляду економіки та інвестиційного клімату Oxford Business Group, присвяченого новим ринкам, стверджують, що Україна не досягла очікуваного інвестиційного рівня.

"Якщо не рахувати операцію щодо "Криворіжсталі", рівень прямих іноземних інвестицій (ПІІ) — розчаровує. Минулого року ми вважали, що Україна залучить інвестиції, не дивлячись на політичні складнощі. Зараз ми обережніші в своєму оптимізмі", - заявив регіональний редактор Паулюс Кунчинас.

У 2006 році ПІІ склали 4,6 млрд. дол.

Опитані укладачами огляду інвестори стверджують, що бар’єри для інвестицій в Україні як і раніше достатньо високі. За словами Кунчинаса, українські активи оцінюються надмірно, при цьому ризики для інвесторів залишаються досить високими. Зокрема, це юридичні ризики, боязнь нечесних умов роботи, меншою мірою — побоювання негативних змін макроекономічної динаміки.

Реклама:

Автори огляду називають одним з найбільш швидкорослих і успішних ринків український банківський сектор. За словами Кунчинаса, іноземні інвестори придивляються до українських банків другої десятки і наступного року можна чекати як мінімум ще дві-три купівлі банків. Крім того, іноземні інвестори цікавляться українською нерухомістю (зокрема, інвестори з країн Персидської затоки), а також страхуванням і споживчим ринком. Найменше залучає інвесторів сільське господарство.

Огляд Oxford Business Group про Україну вийшов тиражем 65 тис. екземплярів. Огляди Oxford Business Group, як правило, присвячені новим ринкам і орієнтовані на потенційних інвесторів. 75% тиражу видання розповсюджується серед корпоративних підпищиків, великих компаній в галузі інформаційних технологій, телекомунікацій і нерухомості, 20% — серед урядових структур і 5% — серед недержавних організацій. Що стосується географічної структури, то 45% читачів видання Oxford Business Group — європейці, 25% — північноамериканці, 25% — жителі країн Близького Сходу і Персидської затоки, 5% — африканці.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: