"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Довгий обіцяє відібрати у бізнесменів "скандальні" землі

Середа, 11 липня 2007, 17:49

Київрада має намір скасувати низку рішень колишньої влади про виділення земельних ділянок під забудову, навколо яких виникли конфлікти між забудовниками та мешканцями.

Про це заявив секретар Київради Олесь Довгий.

За його словами, представники бізнесу та деякі політичні сили намагаються тиснути на Київського мера Леоніда Черновецького з метою не допустити скасування таких рішень.

Проте Довгий зазначив, що у середу на пленарному засіданні Київради депутати планують розглянути питання про скасування низки "скандальних земельних рішень, проти яких виступають кияни".

Реклама:

"Незважаючи на величезний тиск, який чиниться як з боку деяких людей при владі, так і з боку бізнесменів, які очолюють або знаходяться поруч з нашою опозицією, ми виносимо на пленарне засідання проект рішення про відміну низки будівництв", - сказав він.

Зокрема, ці рішення стосуються наступних адрес: вул. Березняківська, 12, вул. Прирічна, 5, вул. Л.Первомайського, 5-б та ін.

Секретар Київради зауважив, що конфлікти навколо цих скандальних будівництв виникли через те, що земельні ділянки виділялися без згоди мешканців та без належно проведених громадських слухань.

"Київський міський голова Леонід Черновецький неодноразово наголошував, що подібним конфліктним забудовам, дозвіл на які дала попередня столична влада, буде покладено край", - сказав він.

Водночас, як зазначив Довгий, напередодні позачергових парламентських виборів деякі політичні сили "експлуатують тему скандальних будівництв, намагаючись на голому популізмі сколотити собі "політичний капітал".

"Втім, ці політики, зокрема з фракції БЮТ, які палець об палець не вдарили, аби скасувати скандальні земельні рішення, лише прикриваються проблемами киян. Насправді вони відстоюють інтереси бізнесменів, що хочуть і надалі, всупереч протестам мешканців, продовжувати конфліктні будівництва. Наскільки нам відомо, серед цих бізнесменів є люди, наближені саме до Блоку Юлії Тимошенко", - сказав він.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!