"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

За аферу "Еліта-Центр" судять невинного?

Понеділок, 25 червня 2007, 16:13

Адвокат обвинувачуваного в зборі коштів громадян під видом інвестування в будівництво житла групи компаній "Еліта-Центр" Андрія Терентьєва Ганна Мулюн вважає свого підзахисного невинним.

Про це вона заявила журналістам після засідання Подільського райсуду Києва.

Андрій Терентьєв був начальником відділу продажів ТОВ "НДЦ Прогрес" і директором київської "БМУ "Хімбуд", що входять у групу компаній "Еліта-Центр".

"Я вважаю, що Андрій Терентьєв не винен, не тому, що я хочу його вигородити, а тому, що в матеріалах і документах справи досить доказів його невинності... він вважає себе таким само потерпілим, тільки люди постраждали матеріально, а він уже більше року сидить під арештом", - сказала вона.

Реклама:

Мулюн сказала, що її підзахисний нічого не знав і про подвійні продажі тих самих квартир, оскільки був повністю підпорядкований керівникові ряду компаній, що входять в "Еліту-Буд", Олегу Шестаку.

"Шестак свідомо придумав таку можливість (подвійних продажів) і підпорядкував повністю собі Терентьєва. І всі повторні договори підписувалися поза участю Терентьєва. Йому (Терентьєву) приносили папір на підпис, а потім несли", - сказала вона.

Адвокат підкреслила, що при проведенні впізнання з'ясувалося, що багато з потерпілих жодного разу не бачили Терентьєва.

Мулюн вважає, що основні фігуранти в афері "Еліта-Центр" не є її реальними організаторами.

"Я думаю, що Олександр Волконський - не головна особа, він такий же виконавець, як всі інші", - сказав вона.

Вона зазначила, що Шестак також не є організатором афери.

Мулюн повідомила, що до 2002-2003 року фірма працювала у звичайному режимі.
"Це був звичайний бізнес-проект, який вівся досить швидко, досить ефективно... поки гроші були тут, і поки вони працювали", - сказала вона.

Мулюн висловила припущення про те, що схема цієї афери вже застосовувалася в інших країнах.

"Ця афера, вочевидь, десь прокручувалась. Це все почалося в 2002-2003 році, коли Волконський прибув на територію України... і отоді почали створюватися фірми, тоді почали виділяти майданчики й отримувати права на ці майданчики для будівництва", - сказала вона.

Суд оголосив перерву в справі Терентьєва до 11:30 2 липня.

Як повідомляло агентство, Міністерство внутрішніх справ завершило розслідування справи стосовно підозрюваного в афері "Еліта-Центр", вкладники якої уклали договори участі на паях на будівництво житла на вулиці Отто Шмідта, 34-42 у Києві.

Слідство встановило, що затриманий Андрій Т., будучи начальником відділу продажів київської компанії "НДЦ Прогрес" і директором київської "БМУ "Хімбуд", разом з іншими членами злочинної організації Олександром Ш. і Олегом Ш., які перебувають у розшуку, за допомогою підписання із громадянами-інвесторами договорів на будівництво будинків заволодів їхніми коштами.
Наприкінці 2006 року Генпрокуратура передала до суду справу стосовно підозрюваного в афері "Еліта-Центр".

Головне управління економіки й інвестицій Київміськадміністрації оголосило інвестиційні конкурси на будівництво 5 житлових будинків, у тому числі для вкладників, що постраждали від афери "Еліта-Центр".

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!