"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Черновецький хоче забудувати ще 90 га парків

Четвер, 21 червня 2007, 13:13

На найближчій сесії Київради можуть бути передані під забудову ще кілька зелених зон в Києві.

За інформацією депутата Київради від фракції Блоку "Наша Україна" Дмитра Андрієвського, до складу переліку земельних ділянок, призначених для реалізації на загальних торгах під забудову, увійшли зелені зони - урочище "Покал" та урочище "Бичок" у Голосіївському районі міста.

"Дві ділянки урочища "Покал" (разом 38,3 га) та шість ділянок урочища "Бичок" (разом 53,3 га) планують продати для забудови офісно-житловими комплексами, готелями, закладами громадського харчування, приміщеннями торгово-розважального призначення та паркінгами.

Такий проект рішення суперечить Генеральному плану розвитку м. Києва до 2020 року, яким урочище "Покал" визначено як зелені насадження загального користування, а урочище "Бичок" як зелені насадження лісів та лісопарків", - зазначив депутат.

Реклама:

За словами Андрієвського, пунктом 6. рішення Київради "Про затвердження Програми розвитку зеленої зони м. Києва до 2010 року" на територіях зелених насаджень, що визначені програмою, заборонено будь-яке будівництво. Урочища внесені до переліку зелених зон програми.

"Планувалося, що землі урочищ "Покал" і "Бичок" мають увійти до Регіонального ландшафтного парку "Голосіївський". Але ці плани можуть не здійснитися. Мер та депутати Київради, які його підтримують, продовжують знищувати зелені зони столиці. Голосування за цей проект буде індикатором ставлення депутатів до екологічної ситуації у Києві", - заявив депутат.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!