В російських магазинах товари з Естонії позначать спеціальними цінниками

Середа, 9 травня 2007, 17:10

Тамбовська обласна Дума схвалила у вівторок рішення, відповідно до якого всі естонські товари, які з'являються на прилавках місцевих магазинів, повинні бути позначені особливими цінниками.

Як повідомляється на сайті газети "Ізвєстія", ініціатива інформувати покупців про естонське походження товару виходила від губернатора Тамбовської області Олєга Бєтіна.

За словами заступника начальника обласного упраління по розвитку підприємництва Васілія Прохорова, у місцеві органи влади надходять звернення громадян, обурених ситуацією навколо пам'ятника Воїну-визволителю в Таллінні.

"Упевнений, що покупці відмовляться від естонських товарів", - заявив чиновник.

Реклама:

Прохоров також відзначив, що один із солдатів, похованих у підніжжя пам'ятника, був родом з Тамбовської області.

"Комсомольская правда" пише, що в багатьох магазинах Санкт-Петербурга естонські товари розпродаються за заниженими цінами.

Видання відзначає, що в результаті анти-естонської кампанії з прилавків також пропали продукти, які не мають відношення до Естонії, наприклад, "Ризький бальзам" і сметана під назвою "Естонська", яка виробляється в Росії. А в одній з великих торговельних мереж на естонські сири наклеїли нові цінники, які вказують, що товар зроблено в Литві.

Лєнта.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!