Рудьковський вважає терактом аварію "Столичного експресу"

П'ятниця, 4 травня 2007, 10:32

Міністр транспорту та зв’язку Микола Рудьковський переконаний, що сходження вагонів "Столичного експресу" № 168 Дніпропетровськ-Київ поблизу залізничної станції Расава не є випадковим, а радше схоже на терористичний акт.

Про це повідомили у прес-службі Мінтрансу.

"Той інцидент, який стався 2 травня - це просто терористичний акт", - сказав міністр. "Там був професіонал, який порахував не лише спосіб відведення, але й те, що на другій колії, на яку намагалися перевести поїзд, стояла електричка. І тоді результат був би взагалі жахливий", - додав він.

Рудьковський висловив занепокоєння з приводу того, що інцидент стався на українській залізниці. "Я не виключаю, що саме ті події, які мають місце в місті Києві, накладають певний відбиток. Той стан, який зараз в суспільстві, має негативний вплив і на роботу транспортної системи".

Реклама:

Нагадаємо, що о 22:15 2-го травня на Південно-Західній залізниці, біля станції "Росава", що в Кагарлицькому районі Київщини, під час проходження пасажирського поїзда №168 "Столичний експрес" (Дніпропетровськ-Київ) із 10 вагонів зійшли з рейок та перекинулися 1 секція локомотиву, порожній вантажний вагон для перевезення автомобілів та 3 пасажирських вагони. Внаслідок аварії частково пошкоджені ділянка залізничної колії та насип. Загиблих і госпіталізованих немає.

Прокуратура Київської області порушила кримінальну справу за фактом аварії.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!