"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Черновецький оскаржив рішення суду, яким підвищення тарифів визнано протиправним

П'ятниця, 4 травня 2007, 15:52

Київська міська державна адміністрація оскаржуватиме рішення Господарського суду Києва від 27 квітня цього року про визнання протиправним підвищення в 2 рази тарифів на житлово-комунальні послуги. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

У юридичному відділі міськадміністрації повідомили, що скаргу в Апеляційний суд поки що не подано, оскільки ще немає документа постанови суду від 27 квітня. На сьогоднішній день, зазначили в юрвідділі, рішення Господарського суду не набуло чинності, оскільки дано час на апеляцію.

"Апеляцію на даний момент не представляється можливим подати, оскільки ще не готова постанова. За процесуальними законами, суд бере 5 днів для того, щоб в повному обсягу виготовити цей документ. Щоб його оспорювати, нам потрібні мотиви, на які посилався суд, ухвалюючи таке рішення. Ми чекаємо, коли дадуть нам в руки цю постанову, і ми зможемо предметно готувати апеляцію", - сказав головний фахівець юрвідділу Віталій Смольницький.

27 квітня 2007 року Господарський суд м. Києва ухвалив рішення про визнання протиправними і скасування рішень Київської міської ради від 8 лютого 2007 року "Про тарифи на житлово-комунальні послуги" і розпоряджень Київської міської державної адміністрації, які передбачають збільшення тарифів на житлово-комунальні послуги в 1,8-2 рази.

Реклама:

Цим рішенням суд задовольнив повністю позов київської міської організації Української партії "Єдність", головою якої є колишній міський голова Києва Олександр Омельченко.

В тому разі, якщо це рішення набуде чинності, в Києві будуть діючими тарифи на житлово-комунальні послуги, які були до 30 листопада 2006 року і затверджені розпорядженнями Київської міської державної адміністрації в 2001-2004 роках.

Раніше, 13 лютого, Господарський суд Києва визнав розпорядження КМДА від 30 жовтня про підвищення тарифів незаконним і скасував їх.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!