"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гриценко поголився за підвищення зарплати

Четвер, 24 травня 2007, 11:47

Міністр оборони Анатолій Гриценко виконав свою обіцянку і поголився з нагоди одержання військовими підвищеного грошового забезпечення 23 травня.

Про це Гриценко сказав журналістам у літаку під час робочої поїздки в Полтаву, повідомляють "Українські новини".

Він підкреслив, що був військовослужбовцем і знає, що таке офіцерська етика.

"Ця етика передбачає вагу слова. Я дав слово, я повинен це зробити", – сказав Гриценко.

Реклама:

Міністр наголосив, що державі вдалося вирішити питання із грошовим забезпеченням військових, яке було значно збільшено з 1 квітня.

Разом з тим він зазначив, що відчуває незначний дискомфорт, пов'язаний зі зміною зовнішності, однак цей дискомфорт не порівняти з тим кроком, який зробила влада назустріч військовим.

Гриценко повідомив також, що у зв'язку з підвищенням зарплати зменшилася кількість рапортів.

За його інформацією, протягом листопада 2006 року до березня 2007 року щодня до нього на стіл клали кілька десятків папок з рапортами.

"Зараз я такі накази підписую один раз на 3 дні. Я не бачив статистики, однак у кілька десятків разів (зменшилася) кількість рапортів", – сказав Гриценко.

Він закликав усіх міністрів турбуватися про соціальне й грошове забезпечення військових. "Кожний міністр повинен знати, що армія – це його турбота", – сказав Гриценко.

Як відомо, 17 травня Гриценко пообіцяв зголити бороду з нагоди одержання військовими підвищеного грошового забезпечення.

Кабінет міністрів збільшив грошове забезпечення військовослужбовців в 1,5 рази з 1 квітня.

Передбачено таке грошове забезпечення: контрактник – 1 тис. грн., прапорщик – 1,2 тис. грн., старший прапорщик – 1,36 тис. грн., лейтенант – 1,58 тис. грн., старший лейтенант – 1,68 тис. грн., капітан – 1,8 тис. грн., майор – 1,9 тис. грн., підполковник – 2 тис. грн., полковник – 2,2 тис. грн., генерал-майор -– 4,6 тис. грн., генерал-лейтенант – 5 тис. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!