Семенюк навідається на "Турбоатом" з перевіркою

Четвер, 24 травня 2007, 14:09

Фонд державного майна (ФДМ) протягом найближчих двох тижнів проведе перевірку фінансової діяльності ВАТ "Турбоатом" (Харків) за 2006 рік.

Про це повідомила глава відомства Валентина Семенюк журналістам у Києві в четвер.

"ФДМ прийняв рішення провести перевірку, тому що в нас є претензії до попереднього керівника (Євгена Бєлінського), що просто написав заяву і пішов", – сказала вона.

Семенюк зазначила, що до перевірки будуть залучені власники міноритарних пакетів акцій "Турбоатома", а також представники трудового колективу підприємства.

Реклама:

Коментуючи спробу силового захоплення адміністративного будинку "Турбоатому" 21 травня поточного року, глава ФДМ сказала: "Мене абсолютно не дивує і не лякає, що комусь не подобаються дії з перевірки та організовуються рейдерські захоплення".

Як повідомлялося, ФДМ наказом від 24 квітня звільнив Бєлінського від обов'язків генерального директора "Турбоатому" і поклав їх на Суботіна, після чого останній у середині травня провів ряд кадрових перестановок у керівництві підприємства.

Господарський суд Києва постановою від 18 травня зупинив дію наказу ФДМ про призначення Суботіна генеральним директором "Турбоатому", однак ФДМ подав апеляцію на це рішення.

У понеділок, 21 травня, з посиланням на Суботіна повідомлялося про припинення правоохоронними органами спроби силового захоплення "Турбоатому".

За словами Суботіна, на територію підприємства проникла "група молодчиків", яких "привіз" колишній в.о. гендиректора (зараз – перший заступник гендиректора) Бєлінський.

В інтерв'ю харківському агентству "Статус-Кво" Суботін пояснив, що спроба силового захоплення заводу пов'язана з рішенням Госпсуду Києва за позовом ТОВ "Компанія з управління активами "Сварог Ессет Менеджмент".

Ця компанія опротестовувала в суді звільнення Бєлінського та призначення Суботіна.

Суд тимчасово заборонив Суботіну виконувати функції в.о. гендиректора, однак, зазначив керівник підприємства, не відновив їхнє виконання Бєлінським.

"Турбоатом" – одне з найбільших у світі турбобудівних підприємств. Здійснює повний цикл виробництва: проектування, виготовлення, поставки, налагодження та фірмове обслуговування турбінного устаткування для всіх типів електростанцій. Підприємство завершило 2006 рік з чистим прибутком 22,206 млн. грн., що на 11% більше, ніж у 2005 році.

Державі в особі ФДМ належать 75,22% акцій АТ, компанії Kedart Finance Limited – 14,55% акцій, UIFL (Cyprus) Limited (обидві – Кіпр) – 5,05% акцій.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!