"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Семенюк: "Укртатнафту" мають поділити уряди України і Татарстану

Четвер, 24 травня 2007, 14:50 -

Голова Фонду державного майна Валентина Семенюк вважає, що суперечка навколо компанії "Укртатнафта" (Кременчук, Полтавська область) повинен вирішуватися на рівні урядів України і Татарстану (Росія).

Про це вона сказала, відповідаючи на питання журналістів.

"Так легко спір вирішити не можна, це міждержавний спір. Потрібно обов'язково враховувати договір, який був укладений між двома президентами – України і Татарстану, і я думаю, що такий спір повинен вирішуватися на рівні Кабінету міністрів", – сказала Семенюк.

Вона додала, що ФДМУ не управляє держпакетом "Укртатнафти", оскільки він був переданий у статутний фонд НАК "Нафтогаз України".

Реклама:

"Є рішення Конституційного Суду, у якому вказано, що указ президента недійсний, але воно до цього часу не виконане", – повідомила Семенюк.

Вона також зазначила, що Кабмін має винести це питання на розгляд відповідно до закону про управління об'єктами державної власності.

"Це прерогатива Кабінету міністрів, і нехай він проведе відповідне рішення й відповідну дію", – додала голова ФДМУ.

Як повідомлялося, "Укртатнафта" не змогла провести збори акціонерів 23 травня через скасування правлінням рішення про їх проведення. "Нафтогаз України" вважає незаконним такі дії правління.

Раніше міністр палива та енергетики Юрій Бойко заявив, що "Нафтогаз України" не має наміру брати участь у зборах акціонерів "Укртатнафти" 23 травня, керуючись відповідним дорученням першого віце-прем'єр-міністра, міністра фінансів Миколи Азарова.

В 2004 році указом президента та постановою Кабміну 43,054% "Укртатнафти" були передані в СФ "Нафтогазу" від ФДМУ.

В 2005 році Конституційний Суд визнав неконституційним указ президента, але не постанову Кабміну.

43,054% акцій "Укртатнафти" належать "Нафтогазу", 28% акцій – Міністерству майна та земельних ресурсів Татарстану, 9,96% – SeaGroup International PLC (США), 8,6% – компанії "Татнєфть" (Татарстан), 8,336% – компанії AmRuz Traiding AG (Швейцарія).

У жовтні 2006 року уряд Татарстану передав у довірче управління російській компанії "Татнєфть" 28% акцій "Укртатнафти".

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: