"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Київгума" заявляє про рейдерське захоплення, що готується на 25 травня

Вівторок, 22 травня 2007, 15:01

ВАТ "Київгума" заявляє про підготовку імітації позачергових зборів акціонерів товариства й силового захоплення підприємства 25 травня 2007 року.

Про це повідомляється в прес-релізі підприємства.

У повідомленні йдеться про те, що на підприємство 8 травня 2007 року надійшов лист від Андрія Галущенка, власника 10,81% акцій підприємства, з вимогою скликати 25 травня позачергові збори акціонерів.

10 травня Андрій Галущенко надіслав ще один лист, який містив 10 чистих аркушів паперу, а незадовго до цього, 24 квітня 2007 р., на підприємство надійшли два пустих листи нібито від Антона й Романа Кравців.

Реклама:

"Насправді, ні Антон, ні Роман даних листів не відправляли. Примітно, що всі три листи були відправлені з того самого поштового відділення", – йдеться в повідомленні "Київгуми".

Крім того, відповідно до заяви, представникам "Київгуми" надійшла інформація про організацію невідомими особами штурмових бригад для захоплення підприємства.

Акціонери й керівництво ВАТ "Київгума" упевнені, що дані дії є продовженням рейдерської атаки на підприємство, здійсненої фінансовою компанією "Сократ" у квітні поточного року.

"Ми, акціонери й керівництво ВАТ "Київгума", звертаємося до ФК "Сократ" і замовників атаки. Шановні добродії, у сформованій ситуації ваша атака приречена на провал: 21,7% акцій, відібраних у родини Кравців, перебувають під арештом, і ви не зможете проголосувати ними; неправомірні рішення Комсомольського суду міста Херсона неминуче й, ми впевнені, досить скоро будуть скасовані… переважна більшість працівників і міноритарних акціонерів підприємства підтримало керівництво ВАТ "Київгума", про що свідчать більше 1000 підписів поставлених під зверненням до Міжвідомчої комісії (з протидії протиправним поглинанням і захопленням підприємств – ЕП) під головуванням Миколи Азарова. Ви можете заважати нам працювати, але перемогти вам уже не вдасться", – заявив Андрій Острогрудий, голова правління ВАТ "Київгума".

"Київгума" є правонаступником заводу "Красний резинщик", створеного в 1930 році. У ВАТ підприємство перетворено в 1994 році.

Крім товарів медичного призначення з гуми, "Київгума" виробляє спортивні товари (ласти й маски для підводного плавання).

Аналогічний асортимент в СНД випускає тільки АТ "Альфа-пластик" (Москва, РФ). В інших країнах (Німеччина, Австрія, Малайзія, Індія) конкурентами київського підприємства є фірми, що поставляють хірургічні рукавички.

Згідно з офіційними даними підприємства на січень 2006 року, 78% акції підприємства належали фізособам: 44,36% акцій – главі наглядової ради Інні Кравець, по 14,09% – Роману й Антону Кравцям, 5,43% – Ігореві Кравцю.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!