У Ющенка поставили Януковичу "двійку" за боротьбу з корупцією

П'ятниця, 11 травня 2007, 17:00

Антикорупційне законодавство України виконується незадовільно.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив керівник Головної служби Секретаріату президента з питань діяльності правоохоронних органів Валерій Гелетей.

Гелетей підкреслив, що на практиці органи виконавчої влади та місцевого самоврядування "не застосовують і не виконують антикорупційне законодавство".

За його словами, у центральних та регіональних органів виконавчої влади та самоврядування "системна цілеспрямована робота відносно перешкоджанню корупції підмінюється формальним плануванням малоефективних антикорупційних заходів".

Реклама:

Представник Секретаріату зазначив, що нерідко державні службовці займаються підприємницькою діяльністю, не дотримуються вимог фінансового контролю і т.д. За словами Гелетея, з 377 працівників органів внутрішніх справ, притягнутих до адміністративної відповідальності за корупцію в 2006 році, були звільнені одиниці.

Зокрема, в органах податкової служби з 321 "корупціонера" були звільнені тільки 13. Аналогічна ситуація, підкреслив Гелетей, складається у всіх центральних і місцевих органах влади.

Керівник Головної служби з питань діяльності правоохоронних органів вважає, що ситуація з протидією корупції ускладнюється внаслідок незадовільного застосування антикорупційного законодавства Міністерством внутрішніх справ та Державної податкової адміністрації.

Гелетей зазначив, що актуальною темою також є "політична корупція". На жаль, в українському законодавстві немає навіть такого терміну, у той час як ця вада, вважає він, властива українській політиці. Представник Секретаріату підкреслив, що з цього питання "буде напрацьована відповідна програма".

Нагадаємо, станом на кінець квітня до відповідальності за порушення вимог закону "Про боротьбу з корупцією були притягнуті, за даними Генеральної прокуратури, 475 посадових осіб (у 2006 році - 333). Таким чином, серед загальної кількості осіб (1345), притягнутих до відповідальності, майже кожен третій - корупціонер.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!