Постраждалим шахтарям виплатять близько 1 млн. 200 тис. гривень

Четвер, 10 травня 2007, 16:36

Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві виплатить близько 1млн. 200 тис. грн. постраждалим на шахті "Красноліманська".

Про це повідомила прес-служба Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду.

За словами голови Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду Сергія Сторчака, травмовані під час аварії шахтарі отримають кваліфіковане безоплатне лікування і кошти на реабілітацію.

"Я прошу керівництво шахти відповісти, і перш за все самім собі, на запитання: Чи все було зроблено для збереження життя людей, щоб запобігти цій трагедії?", - підкреслив він.

Реклама:

Сьогодні експертна комісія продовжить свою роботу, зокрема у лаві, де відбувся вибух метану. Комісією розглядається декілька версій трагедії, зокрема, вибух суміші у дегазаційному трубопроводі, вибух метану або вибух вугільного пилу.

У суботу, 12 травня члени комісії з розслідування причин аварії зустрінуться з родинами постраждалих шахтарів. Похорони загиблих відбудуться завтра, 11 травня.

Нагадаємо, вибух метану на шахті "Краснолиманська" в Донецькій області стався 9-го травня - близько шостої години ранку. Двоє гірників загинули на місці трагедії, ще один - помер у лікарні.

18 гірників, постраждалих від вибуху на шахті "Краснолиманська" Донецької області, знаходяться у важкому стані в Інституті невідкладної та відновної хірургії ім.В.К.Гусака АМН України.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!