Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Росіяни виграли в норвежців у суді Нью-Йорку боротьбу за "Київстар"

Понеділок, 23 квітня 2007, 18:16

Altimo здобула перемогу в судовому процесі проти Telenor щодо прав акціонерів в ЗАТ "Київстар", найбільшому мобільному операторі України.

20 квітня Південний Окружний суд Нью-Йорка відхилив клопотання Telenor, спрямоване проти Altimo і афілійованих з нею компаній, повідомила прес-служба Altimo.

13 березня 2007 року Telenor звернувся до суду Нью-Йорка з вимогою визнати за Altimo порушення судового приписання й стягнути з компанії штраф у зв'язку з поданими Altimo в українські суди позовів, котрі заперечують призначення аудиторів "Київстар".

Altimo заявляла, що Рада директорів українського оператора не затверджувала призначення аудиторів. Тим самим їхнє призначення є прямим порушенням Уставу "Київстару" з боку Telenor. Українські суди підтвердили позицію Altimo.

Реклама:

Окружний суд США відмовив Telenor у задоволенні клопотань і ухвалив, що Altimo не порушувала приписань суду.

Верховний суд України в жовтні 2006 року остаточно підтвердив позицію Altimo про невідповідність уставу ЗАТ "Київстар" законодавству країни, і наказав акціонерам українського оператора внести зміни в устав компанії й обрати новий склад Ради директорів.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!