Верховний суд дозволив Пінчуку ще посудитись за НЗФ

Четвер, 19 квітня 2007, 15:14

Верховний суд скасував винесені в 2005 році судові рішення, що визнавали незаконною приватизацію та недійсними договори купівлі-продажу контрольного пакету акцій ВАТ "Нікопольський завод феросплавів".

Про це повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело.

Він уточнив, що постанову про це колегія суддів судової палати з адміністративних справ ВСУ прийняла 14 березня 2007 року, розглянувши скаргу промислово-фінансового консорціуму (ПФК) "Придніпров’я", скасувавши всі рішення в справі та направивши його на новий розгляд до господарського суду Києва.

"Вперше Верховний суд перевірив правильність судових рішень про законність приватизації НЗФ і підтвердив відсутність порушень при проведенні конкурсу з продажу НЗФ", - прокоментував це рішення представник ПФК "Придніпров’я" у суді адвокат Сергій Власенко.

Реклама:

У Фонді держмайна агентству поки не змогли дати коментар, тому що представники Фонду не залучалися до даного судового слухання ВСУ.

НЗФ - найбільше в Україні підприємство з виробництва силікомарганцю та феромарганцю.

ФДМ в травні 2003 року продав ПФК "Придніпров’я" 25% акцій НЗФ за 205 млн. грн., а в серпні того ж року - ще 25%+1 акція заводу за 205,5 млн. грн. Вищий господарський суд 26 серпня 2005 року визнав незаконною приватизацію 50%+1 акція НЗФ.

ПФК "Придніпров’я" оскаржив це рішення у ВСУ, однак у січні 2006 року суд відмовив у йому задоволенні. У той же час ФДМ дотепер не вдалося перевести акції НЗФ із рахунку ПФК "Придніпров’я" на свій рахунок через інші судові суперечки.

ПФК "Придніпров’я" контролюється корпорацією "Інтерпайп", заснованою бізнесменом та зятем Леоніда Кучми Віктором Пінчуком. В даний час пов'язана з "Придніпров’ям" корпорація "Інтерпайп" контролює близько 73% акцій НЗФ.

Понад 25% акцій контролюють компанії, пов'язані з "ПриватБанком" Ігоря Коломойського. "Придніпров’я" стверджує, що ВСУ в 2003-2004 роках уже двічі розглядав питання про законність приватизації контрольного пакета акцій НЗФ і визнавав її законною.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: