"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Російський патріотизм у дії: Путін заборонив чиновникам говорити слово "долар"

Середа, 21 березня 2007, 13:09 -

Президент Росії Владімір Путін підписав указ, який зобов’язує чиновників у публічних виступах утримуватися від позначення вартості товарів і послуг в іноземній валюті.

Не можна чиновникам буде оцінювати вартість товарів і послуг, а також бюджетні показники всіх рівнів, і на сторінках ЗМІ.

Втім, чиновникам дозволено привселюдно оцінювати що-небудь у випадках, коли це необхідно для точної передачі відомостей, передбачено російським законодавством, міжнародними договорами та звичаями ділового обігу.

Подібне президентське регулювання передбачене прийнятим 21 березня Держдумою в третьому читанні законом про вказування цін винятково в рублях. Поки невідомо, які санкції передбачені за порушення президентського приписання.

Реклама:

Ранні версії законопроекту передбачали за вживання в мові й документах попереджати, а також штрафувати чиновників, депутатів, сенаторів і журналістів на суму до 200 мінімальних розмірів оплати праці.

До третього, остаточного читання змінений документ передбачав, що відповідні заборони повинні з'явитися не у федеральному законі, а в підзаконних актах - парламентському регламенті й указах президента.

Запровадити заборону на вживання держслужбовцями оцінок в іноземній валюті, а також умовних одиницях з метою підвищити престиж на міжнародній арені у квітні 2006 року запропонував спікерові Держдуми Борісу Гризлову академік Євгєній Вєліхов. Потім група депутатів внесла відповідний законопроект у парламент.

Лєнта.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: