Росіяни купили meta.ua

Середа, 14 березня 2007, 11:12

Інвестгрупа "Русскіє фонди" та компанія Digital Sky Technologies (DST) придбали 51% акцій однієї з найбільших українських інтернет-компаній, що володіє пошуковою системою meta.ua.

Сума угоди склала біля $6 млн. З купівлею "Мета", зауважують учасники ринку, "Росіяни фонди" та DST отримають контроль над 17% українського ринку інтернет-реклами, передає "Обком" за матеріалами Комерсант-Україна.

51% акцій ЗАТ "Мета", однієї з найвідвідуваніших пошукових машин в українському інтернеті, "Руссскіє фонди" та DST (колишній власник контрольного пакету російського порталу mail.ru) продав американський інвестфонд SigmaBleyzer.

Голова ради директорів "Русскіх фондов" Сєргєй Васільєв відмовився назвати суму угоди, повідомивши лише, що пакет акцій "Мета" був куплений на паритетних засадах з DST. Близьке до угоди джерело повідомило, що її сума склала $5-6 млн.

Реклама:

ЗАТ "Мета" засновано в 1998 році. Компанія володіє одним з найвідвідуваніших інтернет-порталів України - його щомісяця відвідує 1,5 млн. користувачів, пошукова машина meta.ua кожен місяць обробляє понад 6 млн. запитів. У числі основних сервісов порталу - пошукова система по українському сегменту інтернету, каталог сайтів, пошук по інтернет-магазинах, система моніторингу новин з українських джерел, поштова система тощо. На частку "Мета" припадає близько 17% ринку інтернет-реклами України. У 2006 році оборот компанії склав біля $1 млн.

За словами пана Васільєва, інвестиції в "Мета" обумовлені високими темпами зростання проникнення інтернету в Україні, а також швидкими темпами зростання рекламного ринку в зоні ".ua".

"Уже сьогодні рекламу на українських сайтах розташовують понад дві тисячі рекламодавців. "Мета" - єдиний український пошуковик, що на рівних конкурує з "Яндексом" та "Google",- зазначає глава "Русскіх фондов".

За оцінками Сєргєя Васільєва, українська інтернет-аудиторія збільшується в середньому на 50% на рік і до кінця 2007 року в Україні буде нараховувати майже 6 млн. користувачів, а обсяг ринку інтернет-реклами перевищить $14 млн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!