Янукович узявся за зброю, бо у нього "є проблеми"

Понеділок, 12 березня 2007, 19:35 -

Прем'єр-міністр Віктор Янукович заявляє про початок розробки заходів з активізації розвитку військово-промислового комплексу, зміцненню позицій країни на світових ринках озброєнь.

Відкриваючи в середу нараду з керівниками міністерств, відомств, організацій і підприємств ВПК, генеральними конструкторами по створенню військової техніки, Янукович підкреслив необхідність обговорити стан справ у ВПК й "крок за кроком починати вирішувати питання, розписати виконавців, заходи які ми будемо робити спільно, як ми буде створювати систему військово-промислового комплексу, як буде вдосконалитися система експорту".

"Військово-промисловий комплекс виживає не завдяки державній політиці, а навпаки, вони самі шукають можливості, як вирішувати питання", - підкреслив Янукович.

Він відзначив, що розроблена в 2004 році програма розвитку ВПК не виконується.

Реклама:

Янукович визнав недостатність фінансування розвитку ВПК, однак відзначив, що крім цього є "багато питань у різних напрямках", які вимагають вирішення.

Зокрема, він підкреслив, що на сьогоднішній день не визначена структура військово-промислового комплексу.

"Мене лякає той час, а він прийде, коли нам потрібно буде оновлювати наше озброєння, а в нас не буде можливості цього зробити за рахунок нашого військово-промислового комплексу, тому що він буде зруйнований, якщо така динаміка продовжиться", - сказав Янукович.

За його словами, на сьогодні лише 3% продукції вітчизняного ВПК йде на внутрішній ринок, а все інше експортується.

"Як працює експорт, ми також знаємо, як втрачаються ринки збуту навіть у тих країнах, в особі яких ми мали надійних партнерів. Сьогодні в нас є проблеми", - сказав Янукович.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: