Чечетов вважає теплу зиму головним досягненням Януковича

П'ятниця, 2 лютого 2007, 14:53

Депутат від фракції Партії регіонів Михайло Чечетов виправдує введення урядом квот на експорт зерна необхідністю забезпечити населення України дешевим хлібом.

Про це він заявив у прямому ефірі телеканалу "Інтер", повідомляє Ліга.

Коментуючи ситуацію навколо зернотрейдерів, які зазнають збитків через введення урядом експортних квот на зерно, Чечетов сказав:

"Трейдери нехай несуть собі (збитки). Трейдери найменше нас хвилюють".

Реклама:

Він підкреслив, що для уряду головне – щоб громадяни України були забезпечені хлібом у повній мірі.

"Справа в тому, що 47 млн. населення будуть із хлібом, підвищення цін на хліб не буде, резерв хліба створений до наступного врожаю", – додав депутат.

Чечетов підкреслив, що головними критеріями, якими керувався уряд у цьому питанні, було те, "щоб країна була з хлібом, ... щоб люди приходили і скрізь бачили дешевий білий і чорний хліб".

Разом із тим, він пообіцяв, що якщо навіть є певні непогодженості, то вони в поточному році знімуться, тому що будуть вироблені нормальні механізми на цьому ринку.

"От саме на наступний рік нормальний механізм буде вироблений відразу, і будуть прозорі правила гри, що дозволять відразу і залишати, і вивозити, і за нормальними цінами викуповувати. Ми-то прийшли в середині року", – підкреслив Чечетов.

Водночас, відповідаючи на питання, яких успіхів домігся уряд Януковича за час свого перебування при владі, Чечетов відповів:

"Уряду Віктора Януковича навіть Бог допомагає. Бог, коли бачить, що ми правильно робимо, і розуміє, що нам палки в колеса вставляють – так за 100 років найтепліша зима. Допомагає уряду Януковича навіть Бог. Зверху все видно", – сказав він.

Водночас Чечетов підкреслив, що нинішній уряд вигідно відрізняється від попередніх тим, що не працює "на дотик".

Як відомо, у грудні 2006 року уряд ввів квоти на експорт зерна до кінця поточного маркетингового року (липень 2006 року – червень 2007 року).

Квоти на експорт пшениці і жита складають по 3 тис. тонн, ячменю – 600 тис. тонн, кукурудзи – 500 тис. тонн. З 26 січня поточного року Міністерство економіки почало видачу ліцензій на експорт зерна в рамках квот, встановлених Кабінетом міністрів України до 30 червня 2007 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!