"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ющенко взяв участь в "коронації" Бердимухамедова

Середа, 14 лютого 2007, 10:39

У середу в Ашгабаті президент Віктор Ющенко взяв участь в урочистій церемонії інавгурації новообраного президента Туркменістану Гурбангули Бердимухамедова.

Церемонія відбулася в палаці "Рухієт", передає прес-служба президента.

На офіційному засіданні вищого представницького органу Туркменістану – Халк Маслахати (Народна Рада), участь в якому взяли близько 2,5 тисячі представників з усіх районів та областей країни, голова Центральної виборчої комісії Туркменістану оголосив офіційні результати президентських виборів, що пройшли у Туркменістані 11 лютого ц.р.

За Бердимухамедова віддали свої голоси 89,23% виборців. Загалом на пост президента Туркменістану балотувалося 6 кандидатів.

Після оголошення результатів голосування Гурбангули Бердимухамедов склав присягу, вступивши таким чином на посаду глави Туркменістану.

Реклама:

На церемонію інавгурації прибули делегації з майже 30 країн світу. Делегацію Казахстану очолив президент Нурсултан Назарбаєв, Таджикистану – президент Емомалі Рахмонов, Грузії – Михаїл Саакашвілі, Афганістану – президент Хамід Карзай, Ірану – президент Махмуд Ахмадінеджад, Росії – голова уряду Міхаіл Фрадков, Туреччини – прем’єр-міністр Реджеп Таїп Ердоган. Також на інавгурцію прибули голова національного зібрання Вірменії Тигран Торосян, посадовці з Білорусі та Узбекистану.

Після інавгурації новообраний президент провів урочистий прийом у президентському палаці для глав делегацій.

Гурбангули Бердимухамедову 49 років. Із 1997 року він обіймав посаду міністра охорони здоров’я Туркменістану, з 2001 року – віце-прем’єр-міністра з гуманітарних питань. Після смерті Сапармурата Ніязова був тимчасово в. о. президента та верховного головнокомандувача збройними силами. Президентом Туркменістану обраний терміном на 5 років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!