"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович лякає кримінальними справами за підвищені тарифи

Середа, 14 лютого 2007, 11:38

Прем'єр Віктор Янукович вимагає покарання для тих чиновників, які необґрунтовано підвищують тарифи на житлово-комунальні послуги.

"Ніякого спуску для чиновників, які займаються злочином проти людей, не буде", - сказав Янукович, відкриваючи засідання Кабміну.

"Ми будемо жорстко наводити порядок, не зважаючи на партійні прапори. Я звертаюсь до вас, шановні колеги, як до членів коаліційного уряду – якщо попадуться наші з вами однопартійці, то ми будемо питати з них ще жорсткіше", – додав Янукович.

"Ми не дозволимо людей дурити", - підкреслив він.

Реклама:

Прем’єр повідомив, що не допустить, щоб "нечисті на руку ділки наживалися на зростанні тарифів на комунальні послуги". Він навів кілька прикладів:

"В Херсоні тарифи беруть зі стелі, без економічного обґрунтування, ставлять цифри навмання, на всяк випадок завищуючи в кілька разів розмір використаної води, тепла та електроенергії", - сказав він.

"В Ужгороді в розмір комунальних тарифів включені представницькі видатки! Ви уявляєте чи ні?!" – зазначив він.

"Тобто місцева влада проводить прийоми і включає ці кошти в тарифи, щоб люди платили гроші", - додав він.

Янукович також повідомив, що уряд боровся з високими тарифами і в Києві. "Я нікому не розповідав, але працювала робоча група на чолі з Миколою Яновичем Азаровим. І коли ми зустрічали такий спротив, ми не розуміли, чому це так", - обурився Янукович.

Він також звинуватив опозицію в розхитуванні ситуації. "Всі чули гасла опозиції, що уряд Януковича підвищив тарифи, свідомо штовхаючи людей на протистояння. Є навіть заклики, коли губернатор харківської області звертався до людей з пропозицією, щоб вони не платили за житлово-комунальні послуги", – обурився прем’єр

Він доручив членам уряду виїхати в регіони та проконтролювати ситуацію з розрахунком тарифів.

"Хочу, щоб почули мене у Львові, де без ліцензії спритні ділки користуються надрами. Видобувають прісну воду і втридорога продають людям, включивши ціну води в тарифи", - сказав він

Янукович навів ще один приклад: "Службові особи Одесаобленерго без тендеру на кошти, призначені для інвестиційних програм, придбали цінні папери на 43 млн гривень. А на них треба було придбати нове обладнання для тепломереж".

Він пообіцяв, що будуть порушені кримінальні справи. "Просив би представників правоохоронних органів. ГПУ інформувати мене особисто", - сказав він.

Українська правда


 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!