"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ахметов у Швейцарії вихваляв Януковича

П'ятниця, 26 січня 2007, 20:25

Бізнесмен і депутат Ринат Ахметов заявляє, що в нього "поважливі стосунки" з прем'єром Віктором Януковичем.

"Розбіжностей між нами ніяких немає - у нас було і є поважливе ставлення один до одного. Може, хтось хотів би, щоб між нами була тріщина, але між нами все нормально", - сказав Ахметов у п'ятницю у Давосі, відповідаючи на питання журналістів.

Він підкреслив, що оцінює "дуже добре" роботу нинішнього уряду.

Бізнесмен відзначив, що в ході ланчу в п'ятницю в Давосі, зокрема, перший заступник глави секретаріату президента Арсеній Яценюк сказав, що українська економіка зростає і не відчуває проблем.

Реклама:

"Це головний показник: якщо є економічне зростання, виходить, уряд на місці", - сказав Ахметов.

Говорячи про візити, які здійснив Янукович на посаді глави уряду, Ахметов відзначив, що 75% країн, які відвідав прем'єр, - це економічні партнери України, зокрема, Росія, країни Європейського Союзу.

Знаходячись у Давосі, Ахметов обговорив з керівництвом Нью-йоркської фондової біржі (New York Stock Exchange, NYSE) організацію IPO (первинна публічна пропозиція акцій) своїх підприємств.

"Мій бізнес оцінили в 11,8 млрд., а я вважаю, що більше, а хтось вважає, що менше. Щоб не ворожити, треба вийти на біржу, і біржа дасть реальну ринкову вартість і СКМ, і іншим компаніям", - сказав він.

"Україні це потрібно - щоб ми виходили на IPO, і тому ми сьогодні зустрічалися", - додав він і відзначив, що зустріч "пройшла позитивно".

Також Ахметов повідомив, що компанія "Систем Кепітал Менеджмент" стала галузевим партнером Всесвітнього економічного форуму в Давосі. Тепер бізнесмен має намір приїжджати в Давос щорічно.

"Інтерфакс-Україна"


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!