Газпром передає "Комосмолку" іншій російській компанії

Понеділок, 22 січня 2007, 11:10

"Газпром-медиа" оголосив, що переговори з "Проф-медиа" про придбання 60 +1 % акцій "Комсомольської правди" він веде в інтересах групи ЕСН. Глава "Газпром-медиа" Микола Сенкевич затверджує, що "кінцеве придбання КП споконвічно не входило в плани холдингу, тому що ще одна щоденна багатотиражна газета ("Газпром-медиа" належать"Вісті") не вписується в його структуру".

Для більшості учасників ринку, пише "Комерсант", у тому числі для "Проф-медиа" і фондової компанії "Ренесанс Капітал", що представляє інтереси норвезької компанії A-pressen (володіє 25% плюс одна акція "Комосмолки"), заява "Газпром-медиа" і ЕСН стало повною несподіванкою.

Група ЕСН створена в 1990 році. Спеціалізується на інвестиціях в енергетику, антикризовому й стратегічному керуванні. Володіє частками в "ENEL ЕСН Энерго", що управляє Північно-Західної ТЭЦ, компанії "Русэнергосбыт", нафтоналивною станцією Уяр. Голова ради директорів групи Григорій Березкин є членом ради директорів РАО ЄЕС. Журнал Forbs оцінює його статки в 830 млн дол.

В ЕСН затверджують, що медиа - один із пріоритетних напрямків розвитку бізнесу. Торік вона придбала ИД "Ржд-партнер", що володіє однойменним журналом, інтернет-порталом, рекламним агентством "Рекламотив" і журналом "Саквояж-св".

Реклама:

Суму угоди сторони не розголошують. За інформацією "Комерсанта", "Газпром-медиа" досяг домовленості з "Проф-медиа" про ціну 100 млн дол. за 60 проц. видавничого будинку. Однак експерти вважають, що видавничий будинок "Комсомольська правда" коштує значно дорожче.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!