Угорці висунули до "Укрінтеренерго" претензії на суму $50 млн.

Вівторок, 16 січня 2007, 14:30

Угорська компанія Energy Capital ZRt подасть до суду на держпідприємство "Укрінтеренерго".

За словами гендиректора Energy Capital ZRt Василя Бечваржа, рішення звернутися в суд пов'язане з відмовою "Укрінтеренерго" виконати умови раніше підписаного договору.

"Торік наше підприємство уклало контракт на покупку 200 МВт електроенергії в 2007 році. Наприкінці переговорів ми пропонували купити 1 кВт-годину за 8,7 цента, але нам відмовили в поставці й передали наш обсяг іншим угорським компаніям - Emfesz й System Consulting. Тепер ми готовимо позови до "Укрінтеренерго", - уточнив Василь Бечварж.

Сума претензій угорської сторони до української складе близько 50 млн. дол.

Реклама:

Раніше Energy Capital ZRt звинувачувала "Укрінтеренерго" у монополізації експорту й невиконанні контрактних зобов'язань, а також в укладенні контрактів на 2007 рік, обсяги яких перевищують можливості експорту електроенергії з України.

Компанія зверталася до президента Віктора Ющенко із проханням втрутитись у ситуацію з виконанням діючих міжнародних торговельних угод з "Укрінтеренерго".

У свою чергу, "Укрінтеренерго" спростовувало звинувачення компанії Energy Capital ZRt у монополізації експорту електроенергії й невиконанні контрактних зобов'язань.

"Ми не порушували підписаних контрактів... якби ми не виконали якісь зобов'язання перед Energy Capital ZRt, те тоді це були б обвинувачення... а так це просто слова", - сказав президент "Укрінтеренерго" Микола Пашкевич.

Пашкевич припустив, що ці обвинувачення є спробою витиснути конкурентів на ринку експорту електроенергії.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!