"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Європа кинулась мирити Росію і Білорусь

Середа, 10 січня 2007, 11:58

Призупинення транзиту російської нафти через Білорусь критикують президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу та канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Вони на спільній зустрічі зазначили - Москва та Мінськ мали би подумати і про Європу, коли розпочинали нафтову війну. Тим часом, у столиці Росії перебувають одразу дві делегації з Мінська.

Російські політологи вбачають у паливній кризі між Мінськом та Москвою - саме політичне підґрунтя. У Карнегі-центрі в російській столиці вважають, що таким чином Москва прагне затягнути білоруських чільників до Союзу.

Заручником політичних ігрищ Мінська та Москви стали європейці. Мешканці Франкфурта-на-Майні, побоюючись подорожчання бензину, закупають побільше пального.

Реклама:

Люди: "Сьогодні вночі на АЗС вже змінили вартість пального. Гадаю, дехто менше користуватиметься автомобілем. Я не сильно побоююся. Адже окрім Росії в нас є інші постачальники нафти. Хоча, певну незахищеність я все ж таки відчуваю. Я справді боюся, що пальне стане дорожчим. Це мені буде невигідно."

Якщо кризу Москва та Мінськ не вирішать упродовж кількох тижнів, ціни на бензин у Європі почнуть зростати доволі стрімко, прогнозують економісти.

5 канал

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!