Кабмін зробить "автобан" Київ-Одеса безкоштовним

П'ятниця, 8 грудня 2006, 14:05

Уряд розглядає законопроект, по якому проїзд автомобілів по автобану Київ-Одеса буде абсолютно безкоштовним.

Раніше планувалося, що користування трасою стане платним після того, як буде побудована альтернативна дорога. Але для цього в держави не найшлося 4 мільярди гривень, пише газета "Дело".

"Цей законопроект розробляли фахівці в Укравтодорі. На даний момент документ пройшов практично всі стадії узгодження. Тепер необхідно тільки згода Кабміну", - повідомило джерело в Міністерстві транспорту.

За словами завідувача сектором у зв'язках з громадськістю Укравтодору Олександра Ромасюка, зміни передбачають, що дорога буде безкоштовною й буде експлуатуватися у звичайному режимі, як і всі інші дороги загального користування.

Реклама:

Він говорить, що рішення про безкоштовну експлуатацію дороги було прийнято давно, однак дотепер не було закріплено законодавчо.

"Ми порахували, що для того, щоб забезпечити альтернативний проїзд необхідно було вкласти близько 4 мільярди гривень - таких коштів не були й зараз немає", - визнав Ромасюк.

У той же час екс-керівник Укравтодору Вадим Гуржос вважає, що безкоштовна дорога - це занадто великий тягар для бюджету.

"Якщо держава собі може дозволити безкоштовно експлуатувати цю дорогу, звичайно, я підтримую. Але я не заперечую того, що рано або пізно плата буде запроваджена. Але борг за будівництво цієї дороги покласти на бюджет - недозволенна розкіш", - пояснив Гуржос.

За словами ж Ромасюка, бюджетна програма на 2007 рік передбачає погашення зобов'язань по кредитах Укравтодору на суму 1,6 мільярда гривень.

Діючий керівник Укравтодору Володимир Демішкан раніше заявляв, що добудування автобану обійдеться в 3,2 мільярди гривень і завершиться у 2007 році. Гроші для будівництва передбачалося позичити під гарантії уряду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!