Яценюк: Україна буде у СОТ влітку 2007

Четвер, 28 грудня 2006, 16:47

Перший заступник голови Секретаріату президента Арсеній Яценюк вважає, що Україна зможе вступити до СОТ вже наприкінці 2-го кварталу 2007 р.

"Ми вступаємо до СОТ 14 років. Щиро сподівалися, що вступимо до кінця поточного року, і для цього президентом було зроблено все, - сказав Яценюк. - Починаючи з того, що країна отримала статус країни з ринковою економікою від ЕС і США, була знята поправка Джексона-Вєніка, було підписано взаємний протокол про взаємний доступ на і ринки, підписані протоколи з Китаєм та Австралією", - заявив Яценюк.

"Зараз м’яч знаходиться включно у площині уряду, який має, в першу чергу, внести низку змін до власних нормативно-правових актів, починаючи з питань ветеринарної медицини і закінчуючи окремими нормами по інтелектуальній власності, - сказав Яценюк. – По-друге, повинен взяти надзвичайно активну участь у засіданні робочої групи і фактично завершити всі формальні речі щодо узгодження її звіту".

Яценюк вважає, що ці формальності можуть тягнутися, принаймні, квартал.

Реклама:

Таким чином, на думку Арсенія Яценюка, можна говорити про реальні термін формального прийняття звіту робочої групи а також вступу України до СОТ наприкінці 2-го кварталу 2007 р.

Економічна Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!