Російський хакер заробив $353000 на американських онлайнових брокерах

П'ятниця, 22 грудня 2006, 19:30

Комісія США по цінним паперам і біржам подала в суд на російського хакера, який займався онлайновими махінаціями з цінними паперами.

Як стверджує SEC, Євгєній Гашичьов зламував акаунти та крав паролі американських онлайнових брокерських фірм, у числі яких виявилися Trade Securities, TD Ameritrade й Scottrade.

Заповзятливий хакер провертав незаконні операції із цінними паперами, використовуючи зареєстровану в Естонії брокерську контору Grand Logistic, повідомляє New York Times.

Через свій власний рахунок, відкритий в одному з банків, Гашичьов скуповував акції невеликих компаній, інтерес до яких на торгах був мінімальним.

Реклама:

Відразу після цього за допомогою наявних у його розпорядженні паролів з акаунтів своїх жертв він купував велику кількість акцій цих компаній.

Таким чином, ріст обороту цінних паперів невеликих компаній вів до підвищення їхньої вартості на біржі. Після цього Гашичьов знову продавав куплені акції по поточній підвищеній вартості.

У деяких випадках при продажі акцій фінансовий геній грав на зниження, отримуючи подальший прибуток, коли ціна цінних паперів знову зменшувалася.

За даними SEC, за допомогою таких шахрайських схем Гашичьову вдалося за короткий строк "наварити" близько 353 тисяч доларів США. Позов буде розглядатися федеральним судом Нью-Йорку, який вже ухвалив, що гроші, які Гашичьов перевів за кордон, повинні бути повернуті до США. Рахунок Гашичьова в Естонії місцеві правоохоронні органи вже заморозили.

UABanker

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!