Американці приступили до ворожого поглинання Лондонської біржі

Вівторок, 12 грудня 2006, 13:53

Американська електронна біржа Nasdaq приступила до ворожого поглинання Лондонської фондової біржі.

Про це повідомляє Lenta.ru.

За свого конкурента електронна площадка має намір заплатити 5,3 мільярди доларів.

Nasdaq пішла на цей крок, зіткнувшись із небажанням керівництва Лондонської фондової біржі (LSE) бути поглиненими "мирним шляхом". Тепер Nasdaq звернулася напряму до акціонерів LSE.

Реклама:

Про рішення акціонерів LSE щодо злиття буде відомо не пізніше 11 січня 2007 року.

Nasdaq уже володіє 28,75% акцій Лондонської біржі.

Для здійснення свого завдання Nasdaq планує залучити кошти Bank of America обсягом 5,03 мільярда доларів. Крім того, площадка випустить акцій на 778 мільйонів доларів.

Американці намагаються поглинути конкурента вже не перший раз. Наприкінці листопада Лондонська фондова біржа відкинула пропозицію Nasdaq про купівлю.

Тоді американська площадка пропонувала керівництву LSE 5,7 мільярда доларів. Британці заявили, що ця сума "істотно недооцінює" лондонський фондовий ринок.

27 листопада Nasdaq оголосила, що в ході підготовки до злиття з Лондонською фондовою біржею вона накопичить близько 5,9 мільярда доларів.

Британську торговельну площадку намагався придбати також австралійський Macquarie Bank, який був готовий заплатити за LSE 2,9 мільярди доларів. Пропозиція кредитної організації була також відкинута з формулюванням "занадто низька".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!