Дніпропетровська СБУ накрила "фінансиста", котрий "відмив" 150 млн. грн.

Вівторок, 24 жовтня 2006, 13:22

Співробітники управління СБУ в Дніпропетровській області минулого тижні ліквідували конвертаційний центр у Дніпропетровську.

У повідомленні сказано, що мешканець Дніпропетровська створив цілу мережу "транзитних" та "фіктивних" підприємств, на які перераховувалися безготівкові грошові кошти підприємствами-"клієнтами", передає Finance.ua з посиланням на прес-службу СБУ.

"Гроші знімалися в касах банків за підробленими документами. З початку року по серпень місяць з кредитно-банківської системи України заповзятливий "фінансист" незаконно вивів у "тіньовий" оборот понад 150 млн. грн.", - сказано в повідомленні.

У повідомленні також підкреслено, що арештовано 28 рахунків 11 комерційних підприємств області.

Триває слідство, встановлюється коло причетних до злочину осіб.

Реклама:

Прокуратурою Дніпропетровської області за даним фактом порушено кримінальну справу за статтею 200 ч.1 КК України "Незаконні дії з документами на перерахування, платіжними картками або іншими засобами доступу до банківських рахунків", що передбачає позбавлення волі терміном до 3 років; ст. 205 ч.1 КК України "Фіктивне підприємництво", що передбачає обмеження волі терміном до 3 років; ст. 212 ч.2 КК України "Ухилення від сплати податків, зборів та інших обов'язкових платежів", що передбачає виправні роботи терміном на 2 роки або обмеження волі терміном до 5 років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!