У Москві продовжують убивати банкірів

Середа, 11 жовтня 2006, 10:27 -

10 жовтня ввечері у Москві було вбито генерального директора одного зі столичних відділень російського "Внєшторгбанка" Алєксандра Плохіна.

Плохіна було вбито пострілом у голову. У банкіра стріляли біля опівночі у ліфті в будинку на Коломєнской набережній. На місці злочину знайдено стріляну гільзу. Зброю правоохоронці не знайшли, передає Ліга з посиланням на РІА "Новості".

"Внєшторгбанк" - другий за величиною активів російський банк після Сбєрбанку. Його основним акціонером є держава Росія, якій належать 99,9% акцій.

ВТБ має 55 філій та 4 дочірні банки в РФ. Закордонна мережа представлена шістьма дочірніми банками: у Цюріху (Швейцарія), Лімассоле (Кіпр), Відні (Австрія), Києві, Тбілісі (Грузія) та Єревані (Вірменія), асоційованими банками у Франкфурті-на-Майні (Німеччина) та Люксембурзі, представництвами в Мілані (Італія), Мінську (Білорусь), Пекіні (Китай), Делі (Індія).

Нагадаємо, 13 вересня поточного у Москві було вчинено замах на життя першого заступника голови Центробанку РФ Андрєя Козлова. Наступного дня ранком він помер у лікарні від отриманих поранень. Козлов курирував у ЦБ питання банківського нагляду - приймав рішення щодо видачі та відкликання банківських ліцензій.

Реклама:

Учора російські ЗМІ повідомили, що слідчим у справі про вбивство Козлова вдалося затримати безпосередніх виконавців злочину, - двох громадян України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: