"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гриценко проти фінансування армії за залишковим принципом у 2007

П'ятниця, 22 вересня 2006, 17:34

Міністр оборони Анатолій Гриценко критикує проект оборонного бюджету на 2007 рік.

"Проект бюджету передбачає, що збройні сили ще більше будуть залежати від надходжень у Фонд держмайна... я як міністр оборони категорично проти цього. Армія повинна мати гарантований обсяг фінансування", - заявив Гриценко в інтерв'ю журналістам у п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

Він відзначив, що виступає проти фондів від продажу майна Міноборони.

"Нам не потрібно торгувати майном - ця функція не властива Міністерству оборони... Дайте передбачені кошти по загальному бюджету, а далі, нехай торгує хто чим захоче", - підкреслив Гриценко.

Реклама:

Міністра також турбує сума в бюджеті на наступний рік, виділена на оборонні потреби, зважаючи на те, що ціль президента - не менш ніж 2% ВВП.

"Навіть в рамках тієї суми більш ніж 1 млрд. грн. це або спецфонди, або загальний фонд, який повинен наповнятися фондом державного майна", - повідомив він, виразивши впевненість, що "ці гроші раніше липня не надійдуть на оборонні потреби".

"Якщо так станеться, то ми не встигнемо закупити нові зразки техніки. Кошти потрібні вже з 1 січня", - підкреслив Гриценко.

Як повідомлялося, президент Віктор Ющенко заявив про те, що на усі види армійських потреб у 2007 році повинно бути спрямовано близько 11 млрд. 800 млн. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!