За "азаровський" бюджет ніхто не хоче голосувати.. навіть Партія регіонів

Четвер, 21 вересня 2006, 13:18 -

Верховна Рада вважає за необхідне повернути проект Держбюджету на 2007 рік на доопрацювання в уряд.

З такою пропозицією на засіданні Верховної Ради в четвер під час представлення бюджету виступили представники усіх парламентських фракцій, передає Ліга.

Соціалісти будуть голосувати за повернення проекту Бюджету-2007 на доопрацювання. За словами члена фракції Соцпартії Івана Бондарчука, необхідно переглянути загальну ідеологію бюджету, оскільки варіант документу, який було подано урядом на розгляд, не передбачає виконання ряду передвиборних обіцянок, передбачених у програмі СПУ.

Крім того, Бондарчук звернув увагу на те, що всі розрахунки Держбюджету було зроблено, виходячи з нинішнього рівня цін на енергоносії. При цьому депутат не виключив, що після візиту Віктора Януковича до Москви доведеться робити нові розрахунки.

Реклама:

За повернення проекту Держбюджету-2007 на доробку в уряд також висловився представник фракції "Наша Україна", перший заступник голови Бюджетного комітету парламенту Павло Жебрівський.

Нагадаємо, що Жебрівський у середу провів прес-конференцію, де заявив, що проект Бюджету-2007 є "бюджетом для своїх".

У свою чергу, представник фракції Партії регіонів Олександр Пеклушенко підтвердив, що проект Держбюджету-2007 є бюджетом для своїх, якщо вважати "своїми" 48 млн. громадян України. Депутат відзначив позитивний момент роботи над проектом Бюджету - документ було подано на розгляд парламенту вчасно.

Розглядаючи цей проект, необхідно враховувати, яка економічна спадщина дісталася уряду Януковича і на якому "попелищі" довелося формувати цей документ, журився регіонал.

"Цей бюджет реальний, напружений, але буде ще напруженішим", - заявив Пеклушенко.

Депутат висловився за те, щоб парламент разом із урядом провів роботу із гармонізації проекту. У зв'язку з цим, було запропоновано створити робочу групу по доробці бюджету-2007.

Лідер фракції БЮТ Юлія Тимошенко заявила, що її політична сила буде пропонувати відхилити проект Держбюджету. Тимошенко назвала цей документ антисоціальним, оскільки, за її словами, у ньому передбачено скасування ряду пільг, а також не передбачено підвищення заробітних плат. Також депутат переконана, що такий варіант проекту Держбюджету у випадку підтримки буде сприяти розвитку тіньового сектора економіки.

Лідер фракції комуністів Петро Симоненко заявив, що при підготовці Держбюджету уряд Януковича не встиг проаналізувати всю глибину кризових явищ в економіці країни. Він вважає, що, оскільки парламент відповідає за діяльність уряду, то депутати повинні разом з Кабміном провести роботу над доробкою проекту. Комуністи підготували свої пропозиції до проекту й остаточно визначатися з підтримкою Держбюджету в залежності від того, наскільки ці пропозиції буде підтримано.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: