Автодилери не встигають продавати нові машини

Вівторок, 12 вересня 2006, 13:54

Купити новеньку машину в Україні сьогодні не так вже і просто. Чекати доведеться від двох тижнів до кількох місяців. Попит на машини такий великий, що автодилери за ним не встигають.

Цього року Україна друга за темпами зростання автопродажів у Європі. Попит в порівнянні з минулим роком зріс на 40%. Як результат - величезні черги в салонах, клієнти чекають, поки їхня машина зійде зрештою з конвеєра. Найбільший попит на машини вітчизняної зборки, повідомляє ICTV.

Віктор Тихомиров, голова департаменту автосалону з продажу вітчизняних автомобілів: "В середньому продається порядку 180 машин на місяць".

В чергу тепер можна стати тільки за умов часткової передоплати – від 5 до 30% вартості самої машини. Попит не зменшується.

Реклама:

Апогей ажіотажу на авто відомих брендів за більш-менш прийнятною ціною – 15-16 тисяч дол. В салонах, які їх продають, черги аж до січня.

Ігор Кузьмишин, голова відділу автосалону з продажу японських машин: "Зараз у людей передплату не беремо. Немає можливості обумовити, коли буде машина, тому що ми не можемо прогнозувати конкретні продажі і прогнозувати клієнтові конкретне надходження автомобіля".

Дилери прогнозують, що наступного року вітчизняний авторинок заспокоїться. З огляду на досвід цього року, наступного продавці значно збільшать замовлення у заводів-виробників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!