СБУ порушило кримінальну справу проти банку "БІГ-Енергія"

Вівторок, 22 серпня 2006, 14:28

Служба безпеки України порушила кримінальну справу у відношенні менеджменту середнього банку "БІГ-Енергія" за підозрою у відмиванні і виведенні в тіньовий сектор коштів з рахунків банку.

Про це на прес-конференції заявив представник міноритарного акціонера банку Василь Шевчук, передає Finance.ua.

Відповідно до прес-релізу, у ході відкритої кримінальної справи встановлено, що співробітники банку "БІГ-Енергія" мають відношення до вимивання коштів з рахунків банку і виведенню близько 87 млн. гривень у тіньовий сектор у 2005-2006 роках.

На даний момент у Печерському суді Києва призначене слухання з декількох позовів - з позову про призупинення банківської ліцензії на здійснення міжнародних банківських операцій "БІГ-Енергії", з адміністративного позову про скасування державної реєстрації банку і позову про скасування банківської ліцензії банку "БІГ-Енергія".

Реклама:

"Дані позови подані для того, щоб змусити НБУ ужити заходів для порятунку банку, оскільки це єдине, що на даний момент може стабілізувати ситуацію в банку", - говориться в заяві міноритарія.

За словами Візника, його клієнт не має ніякого відношення до бізнесмена Костянтина Григоришина, якого менеджмент банку називав організатором "рейдерського руху", спрямованого на дискредитацію банку.

"Ні я, ні мій клієнт, не контактували, не одержували винагороди, не вступали у відносини з паном Григоришиним або з його довіреними особами" - сказав Візник.

Як повідомляло агентство, раніше менеджмент банку "БІГ-Енергія" обвинуватив бізнесмена Григоришина, що опосередковано контролює близько 30% банку, у дискредитації фінзакладу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!