Будівництво метро заблоковане рішенням суду

Понеділок, 19 червня 2006, 19:32

ВАТ "Київметробуд" має намір оскаржити рішення Господарського суду міста Києва про призупинення будівництва метрополітену, що було винесено 8 червня 2006 року по позову ЗАТ "Планета-буд".

Про це повідомили в прес-службі підприємства, передає Ліга.

В "Київметробуді" відзначили, що рішення суду було отримано компанією 16 червня.

"Фактично так виходить, що ми не можемо продовжувати будівництво, тому що фірма "Планета-буд", яка володіє частиною акцій, зажадала заборонити виконувати договори, підписані нами з різними учасниками будівництва", - відзначили в прес-службі.

Реклама:

"Ми показуємо своє ставлення до цього (рішенню суду) шляхом участі в різних акціях, а юристи готують відповідну правову дію. Будемо заперечувати (судове рішення)", - підкреслили у ВАТ "Київметробуд".

ЗАТ "Планета-буд" оскаржило підсумки тендеру по відбору генпідрядника будівництва київського метро в суді у зв'язку з тим, що не було допущене до участі в ньому.

Компанія вимагає визнання недійсними двох додаткових угод до договору між КП "Київський метрополітен" і ВАТ "Київметробуді" на будівництво Харківсько-Печерської лінії метро від 14 грудня 2003 року (на 650 млн. грн.) і від 17 січня 2006 року (на 120 млн. грн.).

Раніше Тендерна палата України прийняла рішення, у якому "Київметробуд" був названий єдиною кваліфікованою компанією, яка може бути допущена до участі в тендері.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!