Кожен четвертий - без роботи

Кожен четвертий - без роботи

Ринок праці в Україні схожий радше на порожній радянський магазин, ніж на багатий ярмарок. Кожен четвертий працездатний в країні не працює.
Середа, 29 травня 2013, 13:22
Ярина Михайлишин, texty.org.ua

Сьогодні ринок праці в Україні схожий радше на порожній радянський магазин, ніж на багатий ярмарок. Кожен четвертий з працездатного населення не працює.

Як свідчать дані Центру зайнятості, рівень зареєстрованого безробіття становить близько 7%, і це наша багаторічна "норма".

Можна припустити, що громадяни, які вважаються "економічно не зайнятими", працюють неофіційно. Кожен п'ятий з офіційно безробітних має вищу освіту.

За офіційними даними, в середньому на одне робоче місце в Україні претендує 11 осіб, а в Черкаській області - 167. Лише кожен третій випускник, що перебував на обліку безробітних у 2012 році, знайшов роботу.

Реклама:

Дані ми брали з Центру зайнятості. Проте загальновідомо, що не усі безробітні реєструються. Люди, які втратили "неофіційну" роботу, до статистики не потрапляють.

За кордоном безробітних теж не бракує. У 2012 році середній рівень безробіття в Європі становив 10,7%. Такі ж показники і в Польщі. В Іспанії безробітний кожен п'ятий.

Натисніть для збільшення 

Оригінал публікації: Робота в Україні. Кожен четвертий без роботи, принаймні офіційної

Колонка є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться. Точка зору редакції «Економічної правди» та «Української правди» може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.
Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!