"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Полювання на заможних хлопців

Полювання на заможних хлопців

Чоловікам більше подобається купувати "через екран", а не в реальному магазині під джеркотання консультантів. Можливо, це відбувається через те, що нинішні чоловіки "вразливіші" за жінок. Вони менш імпульсивні і їм не притаманний інстинкт натовпу.
Середа, 4 липня 2012, 15:40
Данило Нестеров, спеціальний кореспондент ЕП

Багаті хлопці є ласою мішенню не лише для дівчат з пухкими губами та пишними грудьми. Вони дедалі більше цікавлять продавців одягу, взуття та аксесуарів.

Схоже, вже зараз відбувся фундаментальний зсув у свідомості ритейлерів у тому, що чоловіки - це не просто товстий гаманець чи банкомат, і не виключно жінки мають монопольне право на його спустошення.

Чоловіки так само схильні витрачати на себе гроші і, треба сказати, дуже непогані. В березні 2012 року CNBC розповсюдило заяву, що темпи зростання ринків товарів класу люкс для чоловіків перевершують результати аналогічних ринків для жінок.

У 2011 році дослідницька компанія Bain & Co. оцінила ємність ринку люксового чоловічого одягу 240 млрд дол, що становить 40% ринку одягу високого класу. Темпи зростання чоловічої частки становили 14%, тоді як жінки додали лише 8%.

Реклама:

За оцінками Euromonitor International пиріг набагато смачніший. Якщо розглядати всі цінові категорії чоловічого одягу, то цей ринок 2011 року сягнув 429 млрд дол.

На продажі чоловічого одягу припадає 5,1% товарообороту онлайн-продажів. Як виявилось, чоловіки поступаються жінкам лише на 0,5%.

Фото dolcegabbana.com

Коріння та причини такого ренесансу, звісно ж, криються у масовій культурі.

На екрани моніторів потрапляє безліч серіалів, де чоловіки одягаються досить стильно.

Вони не просто носять блейзери, як доктор Хауз. Нові герої добре почуваються у костюмах-трійках і навіть капелюхах.

Чоловічі журнали захоплюються стилем головних героїв.

Торговельні марки з масового ринку на кшталт Banana Republic теж поспішають скористатися новим трендом і навіть виробляють окремі капсульні колекції, присвячені серіалу Mad Men.

Що вже казати, якщо Mc Donald's приготував ретроформу для своїх співробітників у Великій Британії від бренду Red or Dead, яка створена в дусі цього серіалу.

І, схоже, чоловіки радо сприймають цю тенденцію.

За даними дослідження iProspect, проведеного з comScore серед повнолітніх чоловіків, 67% з них роблять кілька покупок на місяць.

Фото dolcegabbana.com

13% чоловіків, що заробляють більше 100 тис дол на рік, залишають в інтернет-магазинах 30 тис дол протягом року, а 45% - більше 4 тис дол.

За оцінками окремих ритейлерів, чоловіки у віці 26-35 років дають магазину третину товарообороту.

Причому поведінка чоловіків при купівлі товарів в інтернеті дещо відрізняється від жіночої.

Перш за все, вони витрачають менше часу на пошуки.

В той час, як краща частина населення земної кулі схильна більше комунікувати з улюбленими брендами, чоловіки більш прагматичні.

Вони часто формують свій власний образ, не прив’язуючись до брендів, і шукають дуже конкретні речі.

До того ж вони не розглядають шопінг в інтернеті як терапію чи замінник звичайному шопінгу.

В той же час, вони можуть витратити набагато більше часу, вишукуючи річ певного стилю, кольору чи фактури для конкретної події.

Чоловікам більше подобається купувати "через екран", а не в реальному магазині під джеркотання консультантів. Можливо, це відбувається через те, що нинішні чоловіки "вразливіші" за жінок. Вони менш імпульсивні і їм не притаманний інстинкт натовпу.

За словами деяких ритейлерів, продаж чоловічого одягу більш пристосований для онлайну, а покупці-чоловіки лояльніші до витрат на доставку та її строків.

Фото dolcegabbana.com

При цьому чоловіча аудиторія готова сприймати рекламу. Сім з десяти респондентів заявили, що вони бачать рекламні банери в інтернеті і реагують на них. Хоча їм хотілось би, щоб шлях від натискання на банер до купівлі товару був коротшим.

Чоловіки - великі універсали, кажуть фахівці. Так, на сайти ритейлерів вони воліють заходити "з трьох екранів": комп'ютера чи ноутбука, планшета та смартфона. Тому консультанти радять ритейлерам, орієнтованим на чоловіків, оптимізувати власні сайти, аби вони були однаково доступними з усіх видів пристроїв.

Крім того, продавцям одягу варто придумати диференційовані маркетингові стратегії, спрямовані на різні статеві групи, поведінка яких відрізняється. Наприклад, робити більш емоційними повідомлення для жіночої аудиторії, і конкретніші - для чоловіків.

Колонка є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться. Точка зору редакції «Економічної правди» та «Української правди» може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.
Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!